2024. június 13., csütörtök

Gomba "fasírtos" kapros hamburger (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Zsemle:

30 dkg barna rizsliszt

15 dkg köles liszt

21,5 dkg tápióka keményítő

6 dkg útifűmaghéj őrlemény

2 kk kapor

2 dkg só

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

7,5 dl víz

Gomba "fasírt":

10 dkg borsó fehérje kocka + 2 dl víz

35 dkg ChefGomba  - Laska

30 dkg reszelt sárgarépa

ízlés szerint só

20 dkg barna rizsliszt

ízlés szerint fehérbors

ízlés szerint pirospaprika

ízlés szerint majoranna

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A zsemle száraz alapanyagait egy tálba tesszük, elkeveverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk. Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát. 7 egyenlő részre osztjuk, zsemlét formázunk belőlük, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, szezámmaggal megszórjuk,  majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 - 50 perc alatt megsütjük.

A "fasírthoz" az alapanyagokat egy tálban jól összedolgozzuk, 7 db pogácsát formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan leolajozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Tálalásnál a zsemléket kettévágjuk, teszünk bele a gombás "fasírton" kívül uborkát, salátát, mustárt..... amit szeretnénk.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése