2025. január 3., péntek

Zabpelyhes - pisztáciakrémes tiramisu ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

Alap:

40 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely

ízlés szerint porédesítő

5 dkg holland kakaópor

4 dl kávé

Krém:

0,5 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

25 dkg növényi mascarpone

ízlés szerint porédesítő

10 dkg csicseriborsó tészta - cérnametélt

7,5 dkg margarin

10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán pisztáciakrém

6 dkg tahini

ízlés szerint édesítő

+ 15 dkg meggy

+ holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A zabpelyhet kikeverjük az édesítővel, kakaóporral.

A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk az édesítőt, mascarponét.

A tésztát összetördeljük és a margarinon megpirítjuk.

Majd a felvert tejszínes krémnek az egyharmadát kiszedjük, ehhez hozzákeverjük a tésztát, tahinit, pisztácia krémet és ha szükséges, akkor az édesítőt.

Egy tál aljára teszünk egyharmad zabos keveréket, meglocsoljuk kávéval, majd a fehér tejszínes krém fele, majd egyharmad zabos keverék, kávé, a pisztáciás - tésztás tejszín, erre tesszük a meggyet, majd megint a zabos keverék, végül a maradék fehér tejszínes krém.

A legtetetjét pedig megszórjuk kakaóporral.

Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése