2015. július 3., péntek

TÖKÉLETES KORPÁS KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Kovász:
20 dkg Nutri free mix per fibra + (itt találod)
1 cs porélesztő
2 dl víz
1 ek olaj
További hozzávalók:
30 dkg dkg Nutri free mix per fibra + (itt találod)


2 dl víz
1,5 ek növényi margarin
1 ek olaj

A kenéshez:
olvasztott növényi margarin - tojás fogyasztóknak tojás
lenmag a szóráshoz

Elkészítés:
A kovász hozzávalóit alaposan kidolgozzuk,majd hagyjuk letakarva egy éjjelt, vagy ha reggel csináljuk, akkor estig.
Az idő letelte után a további hozzávalókat kidolgozzuk, majd a kovászos adaghoz hozzáadjuk, kidolgozzuk, majd hagyjuk egy órát kelni
Majd kicsípünk belőle (kb 5 db nagyobb kifli lesz ), kinyújtjuk, feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük, majd megszórjuk lenmaggal.
50 fokos sütőben félórát "kelesszük", majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése