Kovászos ubi nem készülhet máskápp , csakis krumplival a gluténmentes életben :D
Hozzávalók:
uborka
krumpli
víz
kapor
só
fokhagyma
Elkészítés:
Az uborkákat jó alaposan megmossuk, majd be negyedeljük.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk felszeleteljük karikákra.
A kaprot megmossuk, a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk.
A befőttes üveget alaposan elmossuk, kiszárítjuk.
Fogjuk és kaprot teszünk alulra, majd krumplit, majd bele állítjuk az uborkákat, majd kapor és krumpli.
Ha pedig fokhagymásan készítjük, akkor az uborkák közé kell benyomogatni 2-3 fej fokhagymát.
A vizet (nálam lehűtött volt) megsózom, majd egész a krumpli tetejéig teszem, majd tányérral lefedem, és 3-4 napig "érlelem".
Majd fogyasztható!
"Érik" az uborka.. Látszik , ahogy forr :D
A kész kovászos uborka:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése