2015. szeptember 24., csütörtök

SZIVÁRVÁNY KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
40 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
10 dg Schar mix c (itt találod)
1 cs porélesztő
1 db tojás
1,5 dl kókusztej
kb 2 dl víz
1 cs epres pudingpor - haas
1 cs csokoládés pudingpor  - haas
édesítő
4 dkg növényi margarin
1 ek olaj

Tetejére:
+ 1 db tojás
+ víz-édesítő-fahéj kombója

Elkészítés:
A pudingporokon kívül az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd három részre vesszük.
Az egyik részt simán hagyjuk.
A pudingokat nagyon pici vízben kikeverjük , majd hozzá adjuk egy-egy adag tésztához, és alaposan kidolgozzuk.
Majd hagyjuk kelni 1 órát őket.
Majd lisztezett lapra egymásra tesszük a három gombócot, és úgy nyújtjuk ki.
Majd a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük és kézzel ráformázunk.
Majd sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszurkáljuk (hogy ne repedjen), és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Majd még forrón megkenjük a fahéjas édesítős keverékkel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése