30 dkg Aby kenyérliszt
1 ek édesítő (1:4)
2 db tojássárgája
10 gr útifűmaghéj
5 gr porélesztő
3 dkg puha margarin
2,5 dl rizstej
+ meleg rizstej édesítővel elkeverve – sütés utáni kenéshez
+ 1 db tojás a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Majd
hozzáadjuk a tojássárgájákat és a margarin, elmorzsoljuk benne. Majd hozzáadjuk
a kézmeleg rizstejet és jó alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk egy órát
kelni. Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk,
négy részre osztjuk. Mind a négy részt kisodorjuk és feltekerjük oldalról
haladva. Sütőpapíros tepsire tesszük és felvert tojással lekenjük. 180 fokra elmelegítjük
a sütőt, majd kb 20 perc alatt megsütjük. Még forrón lekenjük az édesítős
rizstejjel (ez ad neki szép „csillogást” is ).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése