2018. január 1., hétfő
LENCSEFŐZELÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg lencse
4-5 db babérlevél
1 nagyobb gerezd fokhagyma
só
1,5 dl rizstejszín
Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk, majd alaposan megmossuk és beáztatjuk 3-4 órára.
Majd egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel , hogy ellepje (én aztán midig egy kicsit tettem hozzá, ahogy főtt). Beletesszük a sót, babérlevelet és a fokhagymát, amit előzőleg megpucoltunk, megmostunk és összezúztunk. Megfőzzük.
Majd ha megfőtt kivesszük a babérlevelet (vagy ha valakit nem zavar, benne is hagyhatja. Majd botmixerrel kb a felét pépesítjük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt, elkeverjük. majd kb 5-10 percig főzzük még.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése