Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely
20 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt
5 dkg holland kakaópor
4 dkg édesítő (1:4)
2,2 dkg útifűmaghéj őrlemény
4 g sütőpor
3 dl növényi tej
Töltelék:
80 dkg köles túró ( 20 dkg köles alaposan átmosva, 6 dl növényi tej és 2 dl növényi tejszínben megfőzve, ízlés szerint édesítve, 2-3 ek citromlé hozzáadva )
20 dkg cukormentes meggybefőtt
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jól összedolgozzuk.
Majd egy 18x18 - as kocka alakú sütőformát sütőpapírral kibélelünk.
A tészta kb 2/3 - ad részét az aljára nyomkodjuk, mindenhova egyformán jusson, majd rátesszük a köles túrót, elegyengetjük, majd megszórjuk a meggyel.
A tészta maradék részét rámorzsoljuk a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése