2024. március 6., szerda

Zabpelyhes köles gombóc ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

80 dkg főtt köles ( 20 dkg kölest alapossan megmossuk, majd 8 dl növényi tejben megfőzzük )

4 ek vanília aroma

ízlés szerint porédesítő

40 dkg Medhousa Great gluténmentes prémium zabpehely

2 dl növényi tejszín

Forgatáshoz:

Fele - fele arányban Medhousa Great gluténmentes prémium zabpehely és gluténmentes kenyérmorzsa

+ porédesítő a szóráshoz

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálban alaposan összedolgozzuk.

A forgatáshoz a zabpelyhet és a kenyérmorzsát összekeverjük, majd megpirítjuk.

A köleses masszából golyókat formázunk, majd beleforgatjuk a pirított zabpelyhes - kenyérmorzsás keverékbe, majd megszórjuk porédesítővel.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése