2016. január 7., csütörtök
SZENDVICSKRÉMEK, MÁRTOGATÓSOK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Ki ne szeretné a szendvicskrémeket, mártogatósokat. Akár kenyérre kenve, vagy grissinivel, vagy egész egyszerűen zöldségekkel..
Íme az én kedvenceim:
Csirkekrém:
Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 kg csirkemell
olaj
só
tetszés szerint fűszerek (én a legjobban rozmaring-grill fűszer kombóval szeretem)
szükség szerint kókuszkrém / vagy víz / vagy némi zsiradék
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, majd megpirítjuk.
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és a hagymára tesszük, megpirítjuk, majd turmixoljuk, és hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd tálkába tesszük.
Tojáskrém:
Hozzávalók:
5 db tojás
só
kókuszkrém
mustár
kókuszkrém
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, és az előre lepirított hagymával és a többi alapanyaggal együtt alaposan összeturmixoljuk.
Tálkába tesszük.
Padlizsánkrém - mustáros:
Hozzávalók:
1 fej hagyma
olaj
1 nagyobb vagy 2 kisebb padlizsán
1 fej hagyma
mustár
só
kókuszkrém
ízlés szerint fűszer - rozmaring / petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, majd némi olajon megpirítjuk.
A padlizsán két végét levágjuk, majd alaposan megmossuk, majd sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Majd leszedjük a héját és a többi alapanyaggal együtt összeturmixoljuk.
Tálkába tesszük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése