2016. december 23., péntek
BEJGLI - NATURBIT
Hozzávalók:
55 dkg Naturbit Alfa Mix
1 cs porélesztő
csipet só
1 db tojás
2,25 dl kókusztej
1,5 ek édesítő
10 dkg zsír
15 dkg margarin
+ 1 db tojás a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
1.
10 dkg gesztenyemassza - édesítő - 1 ek rum - 5 dkg darált dió
2.
10 dkg darált mák - édesítő - annyi kókusztej, hogy ne legyen száraz - aszalt vörösáfonya
3.
2 db alma - dió - édesítő - összeturmixolva
4.
10-15 dkg darált dió - édesítő - rumaroma - némi kókusztej elegye
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük az édesítővel és csipet sóval, összekeverjük, majd beletesszük a zsírt, margarint, tojást, és alaposan összemorzsoljuk.
A porélesztőt a langyos kókusztejbe keverjük, majd hozzáadjuk a tálban lévő lisztes alaphoz.
Jó alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
Majd négy részre osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk, majd megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, megkenjük felvert tojással.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük őket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése