2016. december 25., vasárnap

FLÓDNI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
50 dkg Mester süteményliszt
12,5 dkg zsír
10 dkg margarin
2 ek édesítő
3 db tojássárgája
2 gr sütőpor
csipet só
kb 0,5 dl víz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojás a kenéshez
Töltelék:
1.
25 dkg darált dió + édesítő + kókusztej
2.
25 dkg darált mák + édesítő+ kókusztej
3.
Szilvalekvár
4.
6 db nagyobb alma lereszelve - édesítővel , citromhéjjal és szerecsendióval megpárolva

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük, ezalatt elkészítjük a töltelékeket.
Majd 5 egyenlő részre osztjuk a tésztát (ez kb 18 dkg 1 adag), átdolgozzuk, kinyújtjuk rizslisztes lapon.
Majd egy tepsibe teszünk egy lapot, majd dió töltelék, majd egy lap, mák töltelék, majd egy lap, szilvalekvár, majd egy lap és alma, majd lezárjuk egy lappal.
Felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése