2024. december 5., csütörtök

Dubai csoki ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

15 dkg margarin

12,5 dkg gluténmentes rizstészta - cérnametélt

10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé

4 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán fehér csokoládé

20 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán pisztáciakrém

1 ek tahini - gluténmentes - vegán

ízlés szerint porédesítő

kb 1 dl növényi tejszín

A margarint egy serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, majd az előzőleg jól összetört tésztát megpirítjuk rajta.

A csokikat külön - külön felolvasztjuk némi kis növényi tejszínnel.

Egy formát folpackkal kibélelünk, majd a fehér csokival csíkokat húzúnk bele, erre jön a barna színű csoki, majd betesszük a fagyasztóba.

A pirított tésztához keverjük a pisztácia krémet, tahinit, tejszínt ( és ha szükséges, akkor az édesítőt ).

Majd ezt ráegyengetjük a csoki rétegre, majd be is vonjuk a tetejét.

Pár órára tegyük a fagyasztóba, majd fogyasztható.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése