2024. december 4., szerda

Fahéjas mézeskalács csiga ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

25 dkg MedHusa Great gluténmentes kenyérliszt

15 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely

10 dkg margarin

1 cs porélesztő

1,75 dl növényi tej

4 dlg édesítő (1:4)

1 kk fahéj

Töltelék:

10 dkg margarin

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk amargaint, végül a növényi tejet.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Szlikon lapon átdolgozzuk, majd két egyforma részre osztjuk.

Mind a kettőt kinyújtjuk egyforma téglalapra.

A töltelék alapanyagait kikeverjük és az egyik lapot megkenjük vele.

Erre rátesszük a másik lapot, majd felcsíkozzuk.

A csíkokat feltekerjük csiga formába, sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejüket vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése