2024. december 9., hétfő

Lilakáposztás gombás tallérok ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

30 dkg lila káposzta

1 db Tv paprika

50 dkg ChefGomba - laska

ízlés szerint só

ízlés szerint őrölt feketebors

ízlés szerint pirospaprika

ízlés szerint petrezselyem

3 ek gluténmentes sörélesztőpehely

10 dkg vegán sajt - reszelve

6,5 dkg barna rizsliszt

+ gluténmentes - vegán panírmorzsa

+ olaj 

Elkészítés:

A káposztát megmossuk, lereszeljük. 

A paprikát megmossuk, feldaraboljuk apróra.

A gombát megmossuk, apróra vágjuk.

Az olajon a paprikát megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, alaposan összekeverjük, majd a gombát, sózzuk, fűszerezzük, puhára pároljuk.

Majd hagyjuk kihűlni.

Egy tálba tesszük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk.

Nyolc egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk belőlük, majd tenyerünkkel lelapítjuk és megforgatjuk a panírmorzsában.

Végül forró olajban aranybarnára sütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése