Hozzávalók:
60 gr szezámmag darálva
300 gr házi kókuszliszt
165 gr lenmag darálva
240 gr DW gluténmentes liszt
100 gr vaj laktózmentes
20 gr élesztő
4,5 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
pici só
ízlés szerint édesítő
30 gr utifűmaghéj
2 db tojássárgája
Töltelék:
300 gr házi cukormentes baracklekvár
200 gr túró - laktózmentes
édesítő ízlés szerint
10 gr utifűmaghéj
Kenés:
1 db tojás
Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, az élesztőt felfuttatjuk a tejjel, majd bele öntjük, elkeverjük.
Majd a többi hozzá valóval együtt alaposan eldolgozzuk, majd letakarva hagyjuk egy órát állni.
Közben a túrót a lekvárral, édesítővel és utifűmaghéjjal kikeverjük, a tojásfehérjét pedig habosra, majd a kettőt egybe össze keverjük.
Majd ha letelt az idő, akkor a tésztát kilisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és felszeleteljük.
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Tűpróba!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése