25 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
4 db tojás
1,5 dl laktózmentes tej, vagy kókusztej
4 db tojás
ízlés szerint édesítő
1 cs sütőpor
Töltelék:
1 üv baracklekvár (helios)
1 cs csokoládés pudingpor - gluténmentes - Aldis
2 dl laktózmentes tej vagy kókusztej
2 dl víz
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig habosra az édesítővel, majd szép apránként folyamatos keverés mellett mindent hozzá adunk a fehérjehabhoz.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd a masszát szétkenjük a sütőpapíron.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd légkeverésen kb 25 perc alatt megsütjük a piskótát.
Ha kész, akkor még forrón rongy segítségével feltekerjük.
Elkészítjük a pudingot, majd ha meghűlt a piskóta akkor először megkenjük a lekvárral , majd utána a pudinggal, feltekerjük és a külsejét is.
Majd betesszük a hűtőbe , hogy jól lehűljön és össze álljon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése