Hozzávalók:
5 dkg lenmagliszt
10 dkg alfa glutenix gl mentes lisztkeverék
10 dkg hajdinaliszt
2 dl tej - laktózmentes vagy kókusz
2 dkg élesztő
2 db tojás
Töltelék:
20 dkg túró - laktózmentes
10 dkg darált dió
3 ek tejszín - laktózmentes
édesítő
Kenéshez:
1 db tojás
pici tejszín - laktózmentes
édesítő
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kigyúrjuk, majd hagyjuk fél órát állni.
A töltelék összetevőit alaposan kikeverjük.
Kilisztezett nyújtódeszkán újra átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk, kockákra vágjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük.
A kikevert tojás,tejszín és édesítő keverékével megkenjük, majd megszurkáljuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése