Hozzávalók (18 cm es tortaforma)
Piskóta:
3 db tojás
2 ek kakaópor cukrozatlan
3 ek DW gluténmentes lisztkeverék
2 ek szezámmagliszt
édesítő
1 cs sütőpor
0,75 dl víz
Krém:
1 cs csokoládés pudingpor - gluténmentes
3 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
2 dl tejszín - laktózmentes
10 dkg camping laktózmentes krémsajt - aki eheti annak a mascarpone
10 dkg csokoládé - gl,lm,chn
édesítő
1 cs zselatinfix
Teteje:
Házi natúr csoki
kókusztejpor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt 180 fokon megsütjük. (a legjobb csatos formában, és sütőpapírral bélelve - ennél a sütinél)
A csokit a tejben felolvasztjuk, majd amikor forr, akkor a pudingport beletesszük és jó sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt az édesítővel kemény habbá verjük, majd a krémsajtot hozzá adjuk és avval együtt is kikeverjük.
Majd ha a puding kihűlt, akkor belekeverjük a tejszínbe, bele öntjük a zselatinfixet, kikeverjük.
A piskótát kettévágjuk, majd a formába vissza tesszük az alját, láthatjuk, hogy kicsit kisebb, mint a formánk, ami nem baj, sőt ebben az esetben direkt jó!
A krém felét ráöntjük, majd jön a teteje, és a maradék krém, ez szépen az oldalára is lefolyik.
Betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
Majd ha kivesszük, akkor leszedjük a szélét a formának.
Megcsináljuk a házi csokit, majd a közepére öntjük nagyon lassan, úgy, hogy a torta peremén lecsurogjon.
Majd hagyjuk, hogy megszilárduljon.
Majd egy szív alakú formát ráteszünk és kókusztejporral megszórjuk , és így lesz a mintánk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése