2014. június 18., szerda

CSOKIS - MEGGYES TORTA (GLUTÉN, TEJ, TOJÁS, CUKORMENTES, SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg rizsliszt
15 dkg mandulaliszt
5 dkg nyírfacukor
1 cs sürőpor
2 dl víz
0,5 dl olaj
1 ek kakaópor
Krém:
40 dkg meggy
2 dl kókuszkrém
édesítő
2 cs vaníliás pudingpor (helyettesíthető keménytővel  és vaníliaaromával)
1,5 dl víz
szükség esetén zselatin
Teteje:
0,5 dl kókuszkrém,
édesítő
2 ek cukrozatlan kakaópor

pár szem meggy
2 ek mézpótló
zselatin

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük robotgéppel, majd kettészedjük, az egyik részt megsütjük, a másik részbe bele keverjük a kakaóport, majd azt is megsütjük, hogy 2 lapot kapjunk.
A krémhez a meggyet a kókuszkrémmel és édesítővel összeturmixoljuk, majd az 1,5 dl vízben megfőzzük a pudingokat és hozzáadjuk.. Szükség esetén zselatin is tehető bele.
Ha meghűlt a két tortalap, akkor alulra tesszük a kakaóst, majd a krém, majd a következő lap, majd a csokikrém( kókuszkrém, édesítő, kakaópor elegye).
A tetejére a mézpótlóban megpárolt meggy, amibe zselatint is teszünk.
Először a meggyszemeket tesszük a kakaós krémre, majd a zselatinos réteget lassan öntjük rá.
Egy éjjelre a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése