2014. február 14., péntek

ALMÁS TÖLTÖTT KORONGOK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


10 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
10 dkg kókuszliszt
10 dkg alfa glutenix gl mentes lisztkeverék
édesítő
2 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
1 cs porélesztő
25 dkg vaj - vagy kókuszzsír
2 db tojás
pici só
Töltelék:
75 dkg alma
fahéj
édesítő

+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, hagyjuk pihenni.
Az almát megmossuk, megpucoljuk majd lereszeljük.
A fahéjjal és édesítővel megpároljuk.
A tésztát kilisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A formákat belül benyomjuk és peremeket készítünk, ezt töltjük meg az almával, majd lekenjük a tojással.
Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Majd darált édesítővel megszórjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése