Hozzávalók:
4 db tojás
2 ek glutenix alfa gluténmentes lisztkeverék
2 ek kókuszliszt
2 ek kókuszreszelék
2 ek kókusztejpor
10 ek víz
édesítő
1 cs sütőpor
Krém:
2 dl tej
1 dl víz
2 dl tejszín – laktózmentes
10 dkg fehércsokoládé – cukormentes, laktóz és gluténmentes
(házi – kókusztejporral készül)
2 ek kókuszreszelék
2 ek kókusztejpor
1 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes
édesítő
kókuszchips
reszelt mandula
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot
verünk, majd folyamatos keverés mellett adagoljuk bele a többi hozzávalót.
Előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet felforraljuk az édesítővel és a csokit
bele olvasztjuk, majd belekeverjük a pudingport.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzá adjuk a
kókuszreszeléket és kókusztejport, majd a fehér csokis pudingot, alaposan
kikeverjük, majd az előzőleg ketté vágott piskótát megtöltjük vele, és a
tetejére is kenünk.
Betesszük egy éjszakára a hűtőbe, majd másnap díszítjük,
reszelt mandulával és kókuszchipsel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése