2016. november 1., kedd

KEVERT LISZTES MESTER KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
35 dkg Mester házi kenyérliszt
5 dkg barna rizsliszt
1,5 dkg Mester burgonyapehely
5,5 dkg köles liszt
1 dkg hajdinapehely
1-2 kk só
1 cs porélesztő
5 dl víz
1 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a liszteket, majd belekeverem a sót, majd pedig az élesztőt.
Hozzáadom a vizet, jó alaposan kidolgozom, majd hozzáadom az olajat, és evvel is alaposan összedolgozom.
Szilikon tortaformába teszem (18 cm átmérő), tetejét olajjal lekenem vékonyan, majd 40-50 fokon kelesztem 30 percet.
Majd a növényi sajtot a tetejére teszem, és 180 fokon még kb 20-25 percig sütöm, majd kiveszem a formából és még kb 5 percig sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése