2017. március 10., péntek

KAKAÓS CSIGA - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES , HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)


Hozzávalók (12 db)
22,5 dkg Aby kenyérliszt
1 db tojás
3 margarin – puha
kb 0,7 dl víz
1 ek édesítő (1:4)
3 gr porélesztő
+ kb 4 ek holland kakaópor  - ízlés szerint édesítő – annyi rizstejszín, hogy sűrű masszát kapjunk.
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojás a kenéshez
+ kb 2 -3 ek rizstejszín édesítővel (ízlés szerint) elkeverve
Elkészítés:
Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a margarint, összedolgozzuk vele, majd folyamatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot, amiket el – eldolgozunk benne. Legvégül adjuk hozzá a vizet, alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük. Miután megkelt, rizslisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük az előzőleg kikevert kakaós masszával, majd feltekerjük. Majd csíkokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, lekenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Még forrón lekenjük édesítővel kikevert rizstejszínnel (ez nagyon szép fényt ad neki!)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése