Hozzávalók:
35 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
1 tk só
6 gr porélesztő
4 dkg margarin (puha)
kb 2,5 – 2,7 dl rizstej
+ olvasztott margarin a kenéshez
+ növényi sajt a szóráshoz (bele illetve a tetejére is)
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálba tesszük ( közben keverjük el
őket), majd jó alaposan kidolgozzuk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk egy
órát kelni. Ha letelt az idő, rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd összehajtjuk –
és ezt ismételjük meg háromszor!. Majd téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük
olvasztott margarinnal és megszórjuk a reszelt növényi sajttal, majd felvágjuk
háromszög alakra (5-6 db jön ki mérettől függően!). A szélesebb részénél
kezdve feltekerjük, formázzuk. Olvasztott
margarinnal megkenjük tetejét és megszórjuk
sajttal. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, maj 180 fokra elmelegített sütőben
kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése