2017. március 27., hétfő

MINI CSOKITORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
10 dkg Mester süteményliszt
0,25 dl olaj
1 ek édesítő (1:4)
3 gr sütőpor
1 dkg Mester kakaópor
0,75 - 1 dl víz
Krém:
1 dl rizstejszín
1 dl rizstej
1 ek Mester kakaópor
ízlés szerint édesítő
5 dkg margarin
kb 2 - 3 dkg rizsliszt
+ Meggle decor a díszítéshez
+ Mester diabetikus étbevonó a tetejére

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd a mini tortaformába (11 cm) öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.(tűpróba!)
A krémhez az alapanyagokat kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha megsült és meghűlt a piskóta, kettévágjuk és megtöltjük vele, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön (én egy éjszakát hűtőbe tettem),
Másnap csokival bevonjuk a tetejét és Meggle decorral díszítjük (kb 1 - 1,5 dl vertem kemény habbá!).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése