2017. január 23., hétfő

MÁGLYARAKÁS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
1 db kalács (EZ!!!)
5 db alma
1 üveg sárgabarack lekvár (kb 50 dkg)
7 db tojásfehérje
4 db tojássárgája
20 dkg darált dió
kb 3,5 dl kókusztej
kókuszolaj a kenéshez
ízlés szerint édesít

Elkészítés:
Az almás megpucoljuk, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk.
A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel és kókusztejjel.
A kalácsot felszeleteljük vékonyabb szeletekre.
Egy sütőformát kiolajozunk.
A kalácsot megmártjuk,áztatjuk a tojásos kókusztejbe, majd a forma aljára tesszük (csak a kalács felét!)
Majd megkenjük a lekvár 3/4 részével, rátesszük az almát , majd a diót, végül a maradék kalácsot is beáztatjuk és rátesszük.
190 fokon kb 15-20 percig sütjük.
Majd a maradék lekvárral megkenjük, felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és visszatesszük a sütőbe , de ezúttal kb 140 fokon sütjük addig , amíg a hab aranybarna lesz (kb 5-10 perc).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése