2017. január 28., szombat

VÖRÖS BÁRSONY TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
25 dkg Mester süteményliszt
8 gr Mester kakaópor
2 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
10 dkg margarin - olvasztva
4 db tojás
1 dl laktózmentes tejszín.
Krém:
2,5 dl laktózmentes tejszín
40 dkg Mascarpone - laktózmentes
ízlés szerint édesítő
2 ek vanília aroma
1 cs zselatinfix

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk
A fehérjéből kemény habot verünk.
A száraz anyagokat egy tálba tesszük , elkeverjük.
A tojássárgáját, tejszínt, margarint egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
Alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjehabot, óvatosan összeforgatjuk, majd egy kapcsos tortaformába tesszük (nekem kb 24 cm volt, de ha magasabb tortát szeretnénk, akkor kisebb formába kell tenni.)
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, vagy turmixba tesszük és avval simára dolgozzuk.
A megsült, kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
Pár órára a hűtőbe tesszük pihenni.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése