2013. június 25., kedd
ANANÁSZOS - KAKAÓS PISKÓTA TEKERCS (gluténmentes)
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
1 cs sütőpor
1 cs pudingpor (haas gluténmentes - krémes)
30 g cukrozatlan kakaópor
60 g nyírédes
Krém:
30 dkg ananász
15 dkg túró
15 dkg mascarpone
50 g nyírédes
1 cs zselatinfix
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük az édesítővel.
Majd a sárgájához adjuk a pudingport, kakaóport és sütőport, alaposan kidolgozzuk, majd a fehérjébe forgatjuk és átkeverjük.
Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, akkor még teljesen forrón egy konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat alaposan össze turmixoljuk.
Majd a kihűlt piskótát "kicsomagoljuk" és megkenjük a krémmel belül, feltekerjük és megkenjük kívül is.
Majd berakjuk a hűtőbe, hogy jól össze álljon.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése