2013. június 8., szombat

KINDER PINGVIN SÜTI (gluténmentes,cukormentes)

Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
3 ek nyírédes
1,5 dl víz
10 dkg szezámmagliszt
3 dk cukrozatlan kakaópor
1 cs sütőpor
Krém:
3 dl laktózmentes tejszín
édesítő ízlés szerint
1 cs zselatinfix
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd egy szilikonformába öntjük a felét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.  (ha szélesebb formába tesszük, mint amibe én, akkor kevesebb idő is elég neki, de TŰPRÓBA).
Majd ha megsült, akkor a piskóta másik felét is megsütjük.
A tejszínt felverjük jó kemény habbá, majd hozzá adjuk a zselatinfixet.
A kakaót némi vízzel kikeverjük, hogy sűrű állaga legyen.
Az egyik piskótát vissza tesszük a formánkba, majd jön a hab fele, és erre a vízzel kikevert kakaópor, majd megint hab és a másik piskóta, majd ezt betesszük egy fél napra a hűtőbe.
Ha kivettük, akkor egy tálcára ráfordítjuk és levesszük a formát róla.
A tetejére olvasztott csokit is lehet tenni!!!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése