2013. június 20., csütörtök
CITROMOS KEKSZ
Hozzávalók:
10 dkg vaj
25 dkg cukor
1 db tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
reszelt citromhéj
citromlé
Krém:
0,5 cs vaníliás pudingpor
3 ek cukor
2,5 dl tej
citromlé
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót is, majd össze gyúrjuk.
Sütőpapíros tepsire kis gombócokat teszünk egymástól távol, mert szétterülnek sütés közben.
18 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük. ( a 2. 3 . tepsi már kevesebb idő)
A pudingot megfőzzük, majd ha meghűlt, akkor hozzá adjuk a citromlét, jól kikeverjük, majd egy kekszet megkenünk vele, és egy másikat ráfordítunk.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése