2013. június 22., szombat
MADÁRTEJ FAGYI (glutén, laktóz és cukormentes)
Hozzávalók:
2 db tojás
1,5 dl tej - laktózmentes
1,5 dl tejszín laktózmentes
vanília aroma
nyírédes ízlés szerint
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét is kemény habbá verjük, a sárgáját pedig az édesítővel és vanília aromával kikeverjük.
A tejet fel tesszük forrni, majd amikor forr, akkor bele tesszük a sárga masszát, hagyjuk hogy besűrűsödjön, majd óvatosan a fehérjét is bele tesszük, és kikeverjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt akkor a tejszínhabbal alaposan össze forgatjuk.
Mélyhűtőbe tesszük és kb. fél óránként átkeverjük 5-6 szor.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése