Hozzávalók: ( 4 db tekercshez)
Piskóta:
12 db tojás
5 ek DW gluténmentes liszt
5 ek kókuszliszt
2 cs sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
fahéj (bio)
3,5 ek DW 1:4 édesítő
Krém:
5 db alma
2 cs vaníliás pudingpor - gl mentes
ízlés szerint édesítő
fahéj (bio)
Teteje:
kb 15 dkg cukormentes, glutén - laktózmentes mogyorós csokoládé (házi)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk, a sárgáját az édesítővel habosra keverjük, majd a sárga masszához hozzá adjuk a sütőport, liszteket , kakaót és fahéjat, de közben folyamatosan keverjük.
Majd a fehérjével egybe forgatjuk.
4 egyenlő részre osztjuk, majd sütőpapíros tepsiben előmelegített sütőben megsütjük. Kb 10 perc 1 tekercs, de figyeljük!!!!
Az almát megpucoljuk,megmossuk, feldaraboljuk, majd felöntjük vízzel és a fahéjjal és édesítővel megfőzzük.
Ha megfőtt, át botmixerezzük, majd vissza tesszük a tűzre és a vízzel kikevert pudingot hozzá adjuk és sűrűsödésig főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd hűlés után megkenjük a tekercseket belül, majd kívül is, hagyjuk össze állni némileg.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd meglocsoljuk a sütik tetejét vele.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése