Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
10 dkg nyírfacukor
12,5 dkg túró - laktózmentes
3 ek hajdinaliszt
1 cs sütőpor
Krém:
12,5 dkg gesztenye
2,5 dl habtejszín - laktózmentes
10 dkg nyírfacukor
1,5 dl tej - laktózmentes
1 cs krémes pudingpor (haas)
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük habosra az édesítővel, majd hozzá adjuk a sütőporos lisztet és túrót, alaposan kikeverjük, majd a habbal egymásba forgatjuk.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk, és rátesszük a masszát, úgy hogy mindenhol egyenletes legyen.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Majd ha kivettük, akkor még azonnal jó forrón egy konyharuhát alátéve felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel, a tejszínt felverjük, hozzá adjuk a gesztenyemasszát és édesítőt, evvel is jól kikeverjük, majd a pudinghoz öntjük és alaposan kikeverjük.
Majd ha meghűlt a piskóta akkor kitekerjük, leszedjük róla a sütőpapírt, majd megkenjük először belül, majd kívül a piskótát.
Betesszük a hűtőbe , hogy jól össze álljon és teljesen lehűljön.
Jó étvágyat!
Hm..nagyon jól néz ki! Laktózmentes fogyasztóknak ajánlom, hogy próbálják ki az új laktózmentes Camping sajtokat. Végre van oylan amilyet mi is ehetünk: http://redir.ec/laktozmentes
VálaszTörlésAzt en is ettem mar, a tomloset, valami isteni!
VálaszTörlés