2013. július 6., szombat

SNICKERS BONBON (GLUTÉNMENTES)


Hozzávalók:
200 gr mogyoró
17 dkg cukormentes karamella
3 dkg nyírédes
5 dkg vaj
3 ek  tejszín
380 gr cukormentes, gluténmentes csokoládé

Elkészítés:
A mogyorót turmixgépben ledaráljuk egészen pépessé, mogyorókrémmé.
A karamellát az édesítővel felolvasztjuk, majd hozzá adjuk a vajat és a tejszínt.
Alaposan kikeverjük.
A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett.
Fogjuk a kis bonbon formákat és kikenjük a csokival, majd mehet a fagyasztóba kb. fél órát.
Majd ha kiszedtük, akkor a mogyorókrémet a közepébe tesszük, majd leöntjük a karamellás szósszal, majd ismét be a fagyasztóba kb. fél órát.
Majd ha letelt akkor csokiréteget teszünk rá.
Majd ismét a fagyasztóba egy egész éjjelre, másnap csak simán leszedjük róla a szilikon formát és már fogyasztható is.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése