2013. november 9., szombat

HAMBURGER ZSEMLE (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Tápanyagérték 100 gr ban:
kcal: 248,39
feh: 12
ch: 20,31
zsír: 12,72
Hozzávalók:
50 dkg gl és lm lisztkeverék
25 dkg lenmagliszt
25 dkg szezámmagliszt
5 dkg élesztő
2 db tojás
2 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
5-6 dl víz
10 gr útifűmaghéj
150 gr tejföl – laktózmentes
2 dl olaj

Tetejére:
1 db tojás – kenéshez
szezámmag – szóráshoz

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba öntjük, majd az élesztőt a tejjel felfutatjuk.
Hozzá adjuk a liszthez, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kigyúrjuk.
Hagyjuk pihenni (én betettem egy éjszakára a hűtőbe).
Majd ismét átgyúrjuk, és sütőpapíros tepsire zsemléket formálunk (nekem 9 lett).
Lekenjük a tetejét felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük kb. 30 perc alatt.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése