Tápanyagérték 100 gr ban:
kcal: 248,39
feh: 12
ch: 20,31
zsír: 12,72
Hozzávalók:
50 dkg gl és lm lisztkeverék
25 dkg lenmagliszt
25 dkg szezámmagliszt
5 dkg élesztő
só
2 db tojás
2 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
5-6 dl víz
10 gr útifűmaghéj
150 gr tejföl – laktózmentes
2 dl olaj
Tetejére:
1 db tojás – kenéshez
szezámmag – szóráshoz
Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba öntjük, majd az élesztőt a tejjel
felfutatjuk.
Hozzá adjuk a liszthez, majd az összes többi hozzávalóval
együtt alaposan kigyúrjuk.
Hagyjuk pihenni (én betettem egy éjszakára a hűtőbe).
Majd ismét átgyúrjuk, és sütőpapíros tepsire zsemléket
formálunk (nekem 9 lett).
Lekenjük a tetejét felvert tojással, majd megszórjuk
szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük kb. 30
perc alatt.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése