Tészta:
15 dkg kókuszliszt
15 dkg lenmagliszt
20 glutén és laktózmentes lisztkeverék
3 db tojás
100 gr mézpótló
160 gr vaj – laktózmentes
édesítő
kb. 0,5 – 1 dl víz
1 cs sütőpor
Krém:
4 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
6 dl víz
édesítő
2 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes (haas)
20 dkg vaj
10 dkg kókuszliszt
Baracklekvár
Teteje:
1 t csokoládé – cukor,gluténmentes
kb. 0,25 dl tej – laktóz vagy kókusztej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk
pihenni fél – egy órát.
Majd négy részre szedjük és kinyújtjuk, majd egy sütőforma
hátoldalára sütőpapírt teszünk és megsütjük.
Kb. 10-15 perc alatt sül meg egy lap.
Elkészítjük a krémet.
A tejet a vízzel elegyítve (valamennyi maradjon)
felforraljuk, majd bele tesszük az édesítőt és a pudinggal, kókuszliszttel
kikevert maradék tejes – vizes keveréket.
Hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Majd a végén belekeverjük a vajat.
Majd laponként megkenjük őket, lekvár, krém, lap, lekvár krém…
amíg el nem fogy.
A tetejére pedig a némi tejjel felolvasztott csokit tesszük
és mehet a hűtőbe másnapig.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése