2013. november 9., szombat

RIGÓ JANCSI (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
1 ek kókuszliszt
2 ek kakaópor – cukrozatlan
édesítő
1 cs sütőpor

Krém:
5 dl tejszín – laktózmentes
1 t csokoládé – cukor , gluténmentes
1,5 ek kakaópor - cukormentes
szükség szerint édesítő

Teteje:
1 t csokoládé – cukor és gluténmentes
1 ek vaj - laktózmentes
2 ek tej – laktóz vagy kókusztej

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi összetevőjét a tésztának.
Alaposan kikeverjük, majd tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, kivesszük a formából és kettévágjuk.
A tejszínt jó kemény habra felverjük.
A csokoládét felolvasztjuk, majd hozzá adjuk a tejszínhez, majd a kakaóport is.
A krémet rákenjük a piskóta lap aljára, majd jön a teteje, erre jön a csoki réteg . (csoki,vaj és tejszín keveréke.
Betesszük 3-4 órára a hűtőbe, majd fogyasztható!
Isteni finom, csak ajánlani tudom!

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Gluténmentes lisztkeverek helyett melyik lisztet ajanlod?Köszi.

    VálaszTörlés
  2. Laktózmentes liszt helyett mit javasolsz?

    VálaszTörlés
  3. Szia!!!
    Ha nem vagy gluten es laktoz erzekeny, akkor barmelyikkel helyettesitheto..akar normal buza vagy pedig szenhidrat csokkentett!

    VálaszTörlés
  4. Glutenmentes liszt helyett mit ajanlasz?Köszi.

    VálaszTörlés