Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
1 ek kókuszliszt
2 ek kakaópor – cukrozatlan
édesítő
1 cs sütőpor
Krém:
5 dl tejszín – laktózmentes
1 t csokoládé – cukor , gluténmentes
1,5 ek kakaópor - cukormentes
szükség szerint édesítő
Teteje:
1 t csokoládé – cukor és gluténmentes
1 ek vaj - laktózmentes
2 ek tej – laktóz vagy kókusztej
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá
verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi összetevőjét a tésztának.
Alaposan kikeverjük, majd tortaformába öntjük és 180 fokon
kb. 20 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, kivesszük a formából és
kettévágjuk.
A tejszínt jó kemény habra felverjük.
A csokoládét felolvasztjuk, majd hozzá adjuk a tejszínhez, majd
a kakaóport is.
A krémet rákenjük a piskóta lap aljára, majd jön a teteje,
erre jön a csoki réteg . (csoki,vaj és tejszín keveréke.
Betesszük 3-4 órára a hűtőbe, majd fogyasztható!
Isteni finom, csak ajánlani tudom!
Jó étvágyat!
Szia!
VálaszTörlésGluténmentes lisztkeverek helyett melyik lisztet ajanlod?Köszi.
Laktózmentes liszt helyett mit javasolsz?
VálaszTörlésSzia!!!
VálaszTörlésHa nem vagy gluten es laktoz erzekeny, akkor barmelyikkel helyettesitheto..akar normal buza vagy pedig szenhidrat csokkentett!
Glutenmentes liszt helyett mit ajanlasz?Köszi.
VálaszTörlés