2013. november 9., szombat
KONYAKOS MEGGY SZELET (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr ban:
kcal: 289,90
feh:7,64
ch:14,82
zsír:21,82
Hozzávalók:
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
20 dkg kókuszliszt
10 dkg szezámmagliszt
50 gr kakaópor - cukormentes
150 gr meggylekvár - házi - cukormentes
ízlés szerint édesítő
20 dkg vaj - laktózmentes
2 db tojás
1 cs sütőpor
0,5 dl víz
Krém:
5 dl tejszín - cukormentes - laktózmentes
konyak meggy aroma (kb háromnegyed üveg)
10 dkg meggylekvár - házi - cukormentes
10 dkg csokoládé - cukormentes, gluténmentes
édesítő
1 cs zselatinfix
Elkészítés:
A tészta összetevőit alaposan össze dolgozzuk, majd egy szilikon formába tesszük , elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A csokit lereszeljük.
A habba tesszük a lekvárt, aromát , édesítőt, zselatinfixet és a reszelt csoki felét.
Alaposan kikeverjük, majd a sütire tesszük, eloszlatjuk.
A tetejét megszórjuk a maradék reszelt csokival, majd egy éjjelre betesszük a hűtőbe!
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése