http://www.etel-allergia-abc.hu/
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 késhegynyi fahéj
édesítő
2 ek mákliszt
4 ek gl mentes piskóta
liszt – mester család
1 dl víz
1 cs sütőpor
Krém:
5 dl tej – laktózmentes vagy
kókusz
édesítő
10 dkg aszalt szilva
rumaroma
zselatin
1 ek keményítő
3 ek mák
3 ek mogyoró
Elkészítés:
A piskótához az
összetevőket alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben kb 30 perc alatt
megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt kettévágjuk,
majd a tetejéből levágunk egy nagyon vékony részt.
A tejet feltesszük forrni,
a szilvát aprítógéppel teljesen szétaprítjuk.
A tejbe tesszük a
rumaromát, szilvát, és mákot, hagyjuk felforrni így.
Majd ha felforrt, akkor a
keményítőt és zselatin bele keverjük úgy, hogy előtte a tejből kivett
mennyiséggel kikeverjük.
Sűrű krémmé főzzük.
Majd megtöltjük a piskótát
(csattos formába jó készíteni).
Majd betesszük 3-4 órára a
hűtőbe.
Majd kivesszük és a
piskóta darabot amit levágtunk a tetejéből a mogyoróval össze daráljuk, majd
avval díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése