2024. augusztus 20., kedd

Kakaós - vaníliás - meggyes szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

4,5 dkg útifűmaghéj

6 dkg édesítő ( 1:4)

1 cs sütőpor

5,3 dl víz

2 ek citromlé

+ 3 dkg holland kakaópor

+ 2 dkg vanília pudingpor 

+ 7 dkg gluténmentes, cukormentes, vegán csokidarabok

+ 10 dkg meggy

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.

Két részre osztjuk.

Az egyikbe belekeverjük a kakaóport, a másikba a vaníliás pudingport és a csokidarabokat.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük először a kakaós masszát, eloszlatjuk, erre rászórjuk a meggyet, majd jön a vaníliás massza. 

Majd villával húzzuk össze - vissza a masszát.

180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése