2024. augusztus 8., csütörtök

"Túrós" batyu mazsolával és csokival (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

17,5 dkg Mester család süteményliszt

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg Mester család kelt tészta liszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

7,5 dkg margarin

3,5 dl növényi tej

1 cs porélesztő

Töltelék:

10 dkg köles ( 4 dl növényi tejben megfőzzük, édesítjük, adunk hozzá 1 ek citromlevet )

10 dkg Mester család mazsola

5 dkg Mester család diabetikus étbevonó

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig hozzáadjuk a növényi tejet és jól kidolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük egy órát.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és nyolc egyenlő kockára vágjuk.

A töltelék alapanyagait kikeverjük, mindegyik kocka közepére teszünk belőe, majd összehajtjuk a szembe lévő széleket.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35- perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése