Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg Mester család kalács liszt
15 dkg Mester család Kenyérmix
1 cs porélesztó
só
10 dkg margarin
5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, kidolgozzuk vele, majd a vizet és alaposan kigyúrjuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük, majd 6 egyforma részre osztjuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük a tésztát, átgyúrjuk mindegyiket, majd egyesével megformázzuk, úgy, hogy tenyerünkkel lenyomkodjuk a tésztát, ( kör alakúra ), majd feltekerjük ( amolyan mini bagett forma lesz ).
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése