2024. augusztus 20., kedd

Vaníliás - meggyes ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

20 tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

3,8 dl növényi tej

2 ek citromlé

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

2 ek vanília aroma

Krém:

2 cs vaníliás pudingpor

20 dkg rizsdara

15 dkg barna rizsliszt

ízlés szerint édesítő

4 dl növényi tej

4 dl növényi tejszín

+ 20 dkg meggy

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez az alapanyagokat egy lábasban kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Majd belekeverjük a krémbe a meggyet.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.

Hagyjuk hűvös helyen 5-6 órát, míg jól összeáll.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése