2013. május 29., szerda

JOGHURTOS - TÚRÓS SZELET (gluténmentes)


Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 ek kakaópor
1 cs sütőpor
0,5 ek tejszínes mogyoró aroma
1 ek nyírédes

Krém:
6 dl joghurt
1 ek tejszínes mogyoró aroma
5 ek nyírédes
0,5 kg túró
1 ek bio fahéjpor
2 cs zselatin

Elkészítés:
A piskóta hozzá valóit robotgéppel alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral kibélelt (oldalt lecsatolható) formába öntjük, és kb 20-25 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A krém hozzávalóit is alaposan kikeverjük, de a zselatint csak  a végén öntjük hozzá. (8 ek vízzel kikeverve).
Majd a piskóta ha meghűlt , leszedjük róla a sütőpapírt, vissza tesszük a formába, ráöntjük a túrós krémet, majd berakjuk egy éjszakára a hűtőbe.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése