2013. május 7., kedd

SÜTŐBEN SÜLT FŰSZERES CSIRKESZÁRNYAK ROZMARINGOS KRUMPLIVAL

Hozzávalók:
12 db csirkeszárny
tojás
liszt
zsemlemorzsa
négyborsos fűszerkeverék
olaj
1,5 kg krumpli
rozmaring


Elkészítés:
A csirkeszárnyakról lepörzsöljük az esetlegesen rajta maradt pihéket, majd alaposan megmossuk.
A tojásokba bele keverjük a négyborsos fűszerkeveréket, majd a szokásos módon bepanírozzuk a szárnyakat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük olajjal és alufóliával letakarva kb. 30 percet puhítjuk,  majd levéve a fóliát még 15-20 percet sütjük, hogy szép barna legyen.
A krumplit jól megmossuk, majd nyolc részre vágjuk őket, egy jénai tálba tesszük, meglocsoljuk egy kis olajjal és megszórjuk a rozmaringgal.
Átforgatjuk benne, majd ezt is letakarjuk alufóliával és kb. 15 percet sütjük így, majd levéve a fóliát még kb 15 percet.
Majd ha megsült, jöhet a tálalás!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése