2013. május 26., vasárnap

PUNCSOS - KAKAÓS FINOMSÁG


Hozzávalók:
20 dkg szezámmag pehely
rumaroma
35 gr cukrozatlan kakaópor
3 ek nyírédes
2 dl tej
puncs fűszerkeverék

Teteje:
5 dkg szezámpehely
piros ételfesték
pici tej
puncs fűszerkeverék
2 ek nyírédes

Elkészítés:
A szezámpelyhet, rumaromát,kakaóport,édesítőt egy tálba bele tesszük, majd a tejet a fűszerkeverékkel megforrósítjuk.
Majd leszűrve hozzá öntjük a többihez, és alaposan összegyúrjuk.
Muffin formát kibélelünk folpackal, majd abba bele rakosgatjuk és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a tetejének a hozzávalóit kikeverjük, a tej és fűszerkeverék ugyanúgy , mint előzőleg.
Majd kiszedegetjük a formából az össze állt masszát, megkenjük a tetejét a piros masszával.
Pár órára vissza a hűtőbe, majd fogyasztható.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése