Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
1,5 ek nyírédes
1 cs szamóca pudingpor (haas)
cukrozatlan kakaópor
víz
Krém:
25 dkg túró
1 dl tejszín
ízlés szerint nyírédes
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük habosra az édesítővel, majd hozzá adjuk a pudingport és avval is kikeverjük.
Majd lassan egymásba forgatjuk őket, és óvatosan keverjük.
Sütőpapírt kockákra vágunk.
Majd a kakaóport vízzel nagyon sűrűre keverjük és habzsákba tesszük.
Szív alakú formát nyomunk a papír közepére (de bármilyen minta lehet), majd a piskóta masszából kanalazunk rá, és óvatosan szétterítjük kanál segítségével. Ezt egész addig amíg el nem fogy.
Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (a vége felé - nekem 3 tepsi lett- már kevesebb idő).
Majd ha megsült akkor még melegen feltekerjük.
A túrót a tejszínnel és az édesítővel kikeverjük, majd ha meghűltek a piskóták, leszedjük róla a papírt , megkenjük a krémmel és felcsavarjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése