Piskótához:
- 7 db tojás
- 6 ek mandulaliszt
- 6 ek xilit
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- 8 db alma
- fahéj ízlés szerint
- xilit ízlés szerint
- A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a xilittel kikeverjük. A sárga masszához hozzáadjuk a sütőport, majd a lisztet, ezt alaposan eldolgozzuk, majd a fehérjehabot óvatosan hozzákanalazzuk, és lassan összedolgozzuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük kb. 20-25 perc alatt (tűpróba).
- Az almákat megmossuk ,meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk az édesítőt és a fahéjat, és elkeverjük.
- A pudingot megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és az előzőleg habbá vert fehérjét, és jól összedolgozzuk.
- A kihűlt piskótára rákanalazzuk az almát, és elosszuk a tetején, majd a pudingot. Hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése