2013. február 3., vasárnap

ALMÁS - PUDINGOS SÜTI (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 7 db tojás
  • 6 ek mandulaliszt
  • 6 ek xilit
  • 1 cs sütőpor 
Töltelékhez:
  • 8 db alma
  • fahéj ízlés szerint
  • xilit ízlés szerint
Krémhez:
  • 2 cs krém ízesítésű pudingpor
  • 5 ek xilit
  • 2 tojás
  • 1 ek vaj
  • 1 l tej
Elkészítés:
  1. A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a xilittel kikeverjük. A sárga masszához hozzáadjuk a sütőport, majd a lisztet, ezt alaposan eldolgozzuk, majd a fehérjehabot óvatosan hozzákanalazzuk, és lassan összedolgozzuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük kb. 20-25 perc alatt (tűpróba).
  3. Az almákat megmossuk ,meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk az édesítőt és a fahéjat, és elkeverjük.
  4. A pudingot megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és az előzőleg habbá vert fehérjét, és jól összedolgozzuk.
  5. A kihűlt piskótára rákanalazzuk az almát, és elosszuk a tetején, majd a pudingot. Hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése