2013. február 3., vasárnap

VANÍLIÁS TÚRÓS - EPRES MASCARPONÉS TORTA

Hozzávalók:

Piskóta:
  • 9 db tojás
  • 9 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 9 ek liszt
  • 2 cs sütőpor
Vaníliás túrókrém:
Epres mascarponés krém:
  • 2 cs epres pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 ek cukor
Díszítés:
  • 0,5 l hulala édes tejszín
  • 5 szem eper (itt konzervből, de ha van akkor az igazi az igazi)
  • színes tortadara cukordrazsé
Elkészítés:
  1. A piskóta tésztát szokás szerint elkészítjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és kikeverjük.
  2. A fehérjét habosra verjük, a masszához hozzáadjuk, és óvatossan simára kavarjuk.
  3. Két részre osztjuk, és megsütjük 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-20 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni, a hűlés után pedig kettévágjuk őket.
  4. Elkészítjük a krémeket. A vaníliapudingot megfőzzük, direkt fél liter tejet használunk a két porhoz, majd a túrót a tejszínnel kikeverjük, és hozzáadjuk a pudingot.
  5. Majd elkészítjük az epres pudingot, és a mascarponét is kikeverjük az 1 dl tejszínnel, majd ha kész a puding, hozzákeverjük.
  6. A lapokat felváltva, megkenjük a krémekkel, majdbetesszük a hűtőbe 3-4 órára lehűlni. Ha lehűlt ,akkor a tejszínt kemény habbá verjük, majd megkenjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése