Piskóta:
- 9 db tojás
- 9 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 9 ek liszt
- 2 cs sütőpor
Vaníliás túrókrém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 1 dl tejszín
- 25 dkg túró
- 10 ek cukor
Epres mascarponés krém:
- 2 cs epres pudingpor
- 0,5 l tej
- 1 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 10 ek cukor
Díszítés:
- 0,5 l hulala édes tejszín
- 5 szem eper (itt konzervből, de ha van akkor az igazi az igazi)
- színes tortadara cukordrazsé
Elkészítés:
- A piskóta tésztát szokás szerint elkészítjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és kikeverjük.
- A fehérjét habosra verjük, a masszához hozzáadjuk, és óvatossan simára kavarjuk.
- Két részre osztjuk, és megsütjük 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-20 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni, a hűlés után pedig kettévágjuk őket.
- Elkészítjük a krémeket. A vaníliapudingot megfőzzük, direkt fél liter tejet használunk a két porhoz, majd a túrót a tejszínnel kikeverjük, és hozzáadjuk a pudingot.
- Majd elkészítjük az epres pudingot, és a mascarponét is kikeverjük az 1 dl tejszínnel, majd ha kész a puding, hozzákeverjük.
- A lapokat felváltva, megkenjük a krémekkel, majdbetesszük a hűtőbe 3-4 órára lehűlni. Ha lehűlt ,akkor a tejszínt kemény habbá verjük, majd megkenjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése